استفاده از کیسه خرید بازیافتی در دوران کرونا

جمعیت کویر سبز کاشان: – استفاده از کیسه خرید بازیافتی در دوران کرونا –  از زمان شروع بیماری همه گیر کووید-۱۹ (COVID-19)، ‌گروه‌های صنایع سوخت فسیلی و ساخت پلاستیک، مانورِ بسیاری بر روی عدم استفاده از وسایل قابل بازیافت مانند کیسه‌های بازیافتیِ خرید داده‌اند. آن‌ها ادعا می‌کردند استفاده از این محصولات باعث گسترش بیماری کووید-۱۹ می‌شود. مردم را به استفاده از کیسه‌های یکبار مصرف و حتی لایه کردن دو کیسه یکبار مصرف، برای جلوگیری بهتر از شیوع ویروس تشویق می‌کردند. این در حالی است که وضعیت گرمایش و اقلیمی زمین دستخوش تغییرات بسیار است.

حقیقت یا دروغ؛ مسئله این است
تونی رادوجزکی، رییس و مدیرعامل انجمن صنایع پلاستیکی آمریکا در ماه مارچ در بیانه‌ای گفته بود: »هرچه ویروس کووید-۱۹ گسترده‌تر،‌ استفاده از کیسه‌های یکبار مصرف حیاتی‌تر می‌شود. با استفاده از این کیسه‌ها می‌توانیم بیش‌تر، سالم‌تر و بهتر زندگی کنیم.«

این صحبت‌ها در حالی نقل شده است که متخصصین بهداشت ضرورتی مبنی بر مصرف کیسه‌های یکبار مصرف جهت پیشگیری از این ویروس نمی‌بینند. در بیانیه‌ای که دوشنبه ۲۲ جون توسط ۱۲۵ ویروس شناس، اپیدمیولوژیست و متخصص بهداشتی از سراسر جهان تایید و منتشر شده، دلیلی بر عدم استفاده از کیسه‌های خرید پارچه‌ای و چند بار مصرف دیده نشده است. در بخشی از این بیانیه آمده است: »ممکن است کیسه‌های بازیافتی، چندبار مصرف و پارچه‌ای به ویروس کووید-۱۹ آلوده شوند، اما با شستن این مشکل برطرف خواهد شد.«

در این بیانیه همچنین ذکر شده است که،: »بیش‌ترین احتمال کسب ویروس کووید-۱۹از طریق صحبت، عطسه و سرفه است. در این حالت ویروس‌های آغشته به بزاقِ بیمار باید وارد سیستم تنفسی ما بشوند. با این حال ممکن است فردی با سطحی آلوده به ویروس تماس داشته باشد و بعد از آن به دهان، دماغ و چشم‌های خود دست بزند و بیماری را کسب کند. قطرات معلق در هوایی که حاوی ویروس هستند، تنها روش قابل استناد انتقال کووید-۱۹ تا به امروز است«

جنگِ سرد دو طرف
میریام گوردِن، ‌مدیر سیاست گذاری‌های سازمان آپ‌اِستریم‌ (Upstream) است. این سازمان غیر انتفایی، و هدفش کاهش میزان آلودگی‌های ناشی از مواد پلاستیکی و بازیافتی است. آپ‌اِستریم‌ در انتشار بیانیه مشترک پزشکان کمکی شایان کرده است.

خانم گوردِن از موضع صنایع قدرتمندِ نفتی و پلاستیکی احساس نگرانی می‌کند: »کیسه‌های خریدِ بازیافتی مقصر گسترش ویروس کووید-۱۹ نیستند. صنایع برای تاکید بر گسترش ویروس از طریق تماس پوستی بزرگ نمایی می‌کنند و تقصیر را می‌خواهند بر گردن استفاده از کیسه‌های بازیافتی بیندازند. بالا رفتن احتمالِ کسبِ ویروس به دلیل استفاده از این وسیله و تماس پوستی درست نیست. تا جایی که آمارِ سازمانِ کنترل و پیشگیری بیماری نشان می‌دهد، ‌تا به حال گزارشی مبنی بر بیماری که از طریق تماس پوستی دچار کرونا (کووید-۱۹) شود، به ثبت نرسیده«

طبق تحقیقی که توسط گروه گرین پیس‌(Greenpeace) (این گروه نیز به انتشار بیانیه پزشکان کمک کرده بودند) انجام شده است، شرکت‌های بزرگ پلاستیکی – نفتی هزینه‌ای گزاف را برای تغییر رویه مردم در استفاده از کیسه خرید پارچه‌ای پرداخت کرده‌اند. این اقدامات توسط سیاست‌گذاری‌های مختلف، و از طریق ایجاد روابط عمومی برای اکثریت مردم انجام می‌شود. هدف از آن القاء الوده بودن کیسه‌های قابل بازیافت است، مانند نظر هیئت تحریره نشریه وال استریت (Wallstreet Journal) که اواسط ماه مارچ منتشر شد و به این مضمون بود: »کیسه‌های چند بار مصرف به شدت کثیف هستند، و ممکن است از عاملان پخش کووید-۱۹ باشند«

خانم گوردِن بسیاری از صحبت‌ها، نظرات و تحقیقات پیرامونِ آلودگی کیسه‌های چند بار مصرف را بیراهه علمی (Junk Science) می‌داند. او به یکی از مقالاتی که شرکت‌های بزرگ به آن استناد می‌کنند، اشاره دارد. در یکی از این مقالات که به هیچ وجه به روز نیست و شرکت‌های تولید مشتقات نفتی و پلاستیکی به آن رجوع می‌کنند، به این موضوع پرداخته شده که کیسه‌های چند بار مصرف امکان انتقال باکتریایی را به درون فروشگاه‌های مواد غذایی دارند، و این به معنی انتقال آلودگی بیشتر است! در ابتدا باید خاطر نشان کرد عمر این مقاله به بیش از یک دهه می‌رسد -۲۰۱۰ میلادی- و آن زمان ویروس کووید-۱۹ وجود نداشته است. بسیاری از پزشکان و دانشمندان در جهت تکذیب این چنین مقالاتی اعلام کردند: تنها باکتری‌هایی که در کیسه‌های چند بار مصرف کشف می‌شوند، از دسته باکتری‌های رایج و خوش خیم هستند.

مایک هانسن، ‌دانشمند ارشداتحادیه مصرف کنندگان بعد از انتشار مقاله بر ضد کیسه‌های پارچه‌ای و بازیافتی گفت:‌ »اگر درون یکی از کثیف‌ترینِ این کیسه‌ها را با زبان خود لیس هم بزنید، مقدار باکتریِ کمتری وارد بدن شما خواهد شد، نسبت به زمانی که یک کاسه سالاد و سبزی روزانه‌اتان را می‌خورید«

جالب زمانی است که متوجه می‌شوید این مقاله توسط شورای شیمی آمریکا در سال ۲۰۱۰ چاپ شده بود. بسیاری از اعضای این تشکل، صاحبان و سرمایه گذاران بخش نفت و پلاستیک هستند. در سال ۲۰۰۹ و یک سال پیش از انتشار مقالهء ضد بازیافت توسط این شورا، انتقاداتی اساسی به آن‌ها وارد شده بود. این شورا سخت در تلاش بود بخشی به کتاب درسی دانش‌آموزان در کالیفرنیا اضافه شود که در آن از مزایای استفاده از کیسه پلاستیکی گفته شده بود.

ب.ب.پ: بهداشت و بازیافت 
کلید استفاده از کیسه‌های چند بار مصرف و قابل بازیافت در رعایت همه جانبه بهداشت است. سطوح خانه را با اسپری‌های گند زدا تمیز کنید، کیسه‌های پارچه‌ای خرید خود را بشورید (با آب گرم) و مهم‌تر از همه دست‌های خود را بشورید و از تماس با صورت خود (به خصوص دهان، بینی و چشم) پرهیز کنید. به طور قطع با بیمار کرونایی بدون وسایل بهداشتی مناسب روبرو نشوید و در مقابل افراد غریبه فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید.

بازیافت زباله و جمع آوری پسماند خشک نیز، بخشی جدا نشدنی از بهداشت خواهد بود. با استفاده از اپلیکشن جمع آوری و خرید پسماند خشک پاکزی و انجام بازیافت صحیح زباله، به بهداشت اجتماعی کمک کنید. به خصوص در دوران کرونا در مورد بازیافت مواد بهداشتی مصرفی دقت کنید. دستکش و ماسک‌های مصرفی خود را جدا از دیگر زباله‌ها قرار دهید و با سلامتی خود و دیگران بازی نکنید.

منبع: پاکزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + هشت =

پست بعدی

اتوبوس‌های شهری کاشان به رک دوچرخه مجهز می‌شوند

پ دی ۴ , ۱۳۹۹
کویر سبز کاشان: شهرداری کاشان نخستین گام جدی خود را برای توسعه زیرساخت‌ها دوچرخه‌سواری برداشت خریداری، تولید و نصب رک‌های دوچرخه و تجهیز اتوبوس‌های شهری رقم خورده و برای نخستین بار امکان حمل‌ونقل ترکیبی در کاشان را ممکن می‌سازد در مرحله نخست این طرح اتوبوس‌های خطوط پیرامونی، شهرک‌ها و مناطق […]
دوچرخه