نتیجه ۱۳ سال پژوهش درباره بزرگ ترین شبکه آبیاری کشور منتشر شد

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، این پژوهش علمی نتیجه انتقال تجربیات و اطلاعات پیشکسوتان این شبکه قدیمی و پیشرفته است.
در این پژوهش، از متن ها و گزارش های مستند موجود در آرشیو شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان و مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد استفاده شده است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان اعلام کرد قرارداد این پروژه مهرماه سال ۱۳۸۰ بین «محمود وائلی زاده» پیشکسوت شبکه آبیاری دز و این شرکت امضا شد.
محمد اسلامی گفت: پروژه یاد شده با پشتیبانی علمی و مالی شرکت بهره برداری شمال خوزستان، حمایت دفتر تحقیقات و استانداردهای شبکه های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان و نظارت «عبدالرضا حسینی فر» و ویرایش و تدوین «غلامرضا خواجه ساهوتی» به پایان رسید.
وی افزود: پروژه علمی در سه جلد، ۶۸۱ صفحه و ۲۰ فصل تنظیم شده است و مرجع علمی خوبی برای متخصصان، کارشناسان، استادان، دانشجویان و کارگزاران بخش آب و کشاورزی کشور به شمار می رود.
به گفته اسلامی، سال ۱۳۳۷ همزمان با آغاز ساخت سد دز، مطالعه و طراحی قسمتی از شبکه در سطحی معادل ۲۲ هزار هکتار به صورت آزمایشی آغاز شد و در میانه سال ۱۳۴۲ به بهره برداری رسید.
از سال ۱۳۴۶ مطالعه و طراحی بقیه زمین های آبخور رودخانه دز به مساحت خالص ۷۲ هزار هکتار آغاز و آذرماه ۱۳۵۶ کل طرح شبکه آبیاری دز تکمیل شد.
وی اقتصاد کشاورزی منطقه شمال خوزستان را مدیون ساخت و بهره برداری از این شبکه بزرگ دانست و گفت: بیش از ۱۲۰ هزار هکتار از زمین های کشاورزی این منطقه از طریق کانال های شبکه دز آبیاری می شود و انجام این پژوهش علمی با هدف حفظ این سرمایه ارزشمند ملی است.
مدیرعامل شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان ابراز امیدواری کرد پس از تامین منابع مالی مورد نیاز، مجموعه تحقیقات انجام شده برای استفاده عموم در قالب کتاب منتشر شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =

پست بعدی

گونه های جانوری و گیاهی

د آذر ۱۶ , ۱۳۹۴
سرزمین ایران علیرقم قرار گرفتن در کمربند خشکی جهان از تنوع زیستی مطلوبی برخوردار می باشد. گونه های کم نظیری در زیستگاههای این کشور یافت می شود که در مقایسه با سایر سرزمین های جهان قابل توجه است. توسعه شهرها، تغییر کاربری اراضی، بهره وری بی رویه از منابع بدون […]