عامل صید و شکار یک شاهین، ۳ دلیجه و ۴۰ جیرفتی در چابهار روانه زندان شد

پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران (iew): به دنبال تشدید مبارزه با صیادان بازگیر و قاچاقچیان پرندگان شکاری در استان سیستان و بلوچستان بخصوص در نوار ساحلی و دشتها، گروهی از متخلفین اقدام به ساخت کوخه در ارتفاعات نموده اند.

فرمانده یگان محیط زیست سیستان و بلوچستان در این باره گفت: در همین رابطه گزارشی در اختیار نیروهای یگان محیط زیست شهرستان چابهار قرار گرفت مبنی بر حضور یک بازگیر در کوه های موسوم به تیس و به دنبال این گزارش محیط بانان عازم ارتفاعات مذکور شدند.

حمید ریگی اظهار داشت: متخلف به محض اینکه متوجه حضور محیط بانان گردید با یک دستگاه موتورسیکلت اقدام به فرار نمود و مامورین نیز موضوع را به گشت نیروی انتظامی منتقل نمودند.

…………………………..موتورسیکلت توقیف شده از بازگیر متخلف در شهرستان چابهار

ریگی گفت: محیط بانان و مامورین نیروی انتظامی مسیرهای مختلف منطقه را مهار و پس از مدتی تعقیب و گریز موتورسیکلت مربوطه را متوقف نمودند.

در بازرسی از درون خورجین این موتورسیکلت سه عدد پرنده شکاری دلیجه و ۴ عدد قمری و کبوتر زنده کشف و ضبط گردید.

سه دلیجه کشف شده از درون خورجین موتورسیکلت متخلف که یکی از آنها تلف شده و دو دلیجه دیگر زنده بودند

با توجه به اینکه متهم دستگیر شده از متخلفین حرفه ای و سابقه دار در زمینه قاچاق پرندگان شکاری در سیستان و بلوچستان به شمار می رود، محیط بانان با هماهنگی دادستان نسبت به بازبینی گوشی تلفن همراه وی اقدام نمودند.

در بررسی تلفن همراه متخلف تصاویری از لاشه ۴۰ پرنده جیرفتی و تصویری از یک شاهین که توسط متهم زنده گیری و به قاچاقچیان فروخته شده بود کشف گردید.

……………تصویر بدست آمده از گوشی تلفن همراه متخلف مربوط به شکار غیرمجاز تعداد زیادی جیرفتی

متهم پس از تشکیل پرونده تخلف به همراه مدارک جرم و تصاویر کشف شده به مراجع قضایی معرفی و با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی روانه زندان شد.

ضرر و زیان وارده به محیط زیست ناشی از صید و شکارهای غیرمجاز صورت گرفته توسط این متخلف ازجمله زنده گیری یک شاهین، سه دلیجه، ۴ قمری و کبوتر و شکار ۴۰ جیرفتی معادل ۱۲۸ میلیون تومان تعیین شده است که می بایست توسط متهم به حساب دولت واریز شود.

………………….تصویر بدست آمده از گوشی تلفن همراه متخلف مربوط به شکار غیرمجاز جیرفتی

متاسفانه یکی از سه دلیجه کشف شده از این متخلف به دلیل شرایط نامناسب نگهداری در خورجین موتورسیکلت تلف شده بود اما دو دلیجه دیگر و ۴ کبوتر و قمری زنده بوده و در اداره محیط زیست تحت تیمار و مراقبت هستند.

پرندگان شکاری (به خصوص خانواده شاهین ها) و هوبره به شدت مورد علاقه قوش بازان عرب می باشند و برای خرید آنها مبالغ بالایی را پرداخت می کنند. شیوخ عرب با آموزش پرندگان شکاری از آنها برای شکار، به ویژه شکار هوبره استفاده می کنند.

……………تصویر بدست آمده از گوشی تلفن همراه متخلف مربوط به شکار غیرمجاز تعداد زیادی جیرفتی

صیادان پرندگان شکاری در کوخه نشسته و از قمری به عنوان طعمه برای صید دلیجه و از دلیجه به عنوان طعمه جهت صید شاهین و بالابان استفاده می کنند.

زنده گیری، شکار و قاچاق این پرندگان به کشورهای حوزه خلیج فارس، نسل این گونه های ارزشمند کشور را در آستانه انقراض قرار داده است.

قانونگذار سنگین ترین مجازات را در بین تخلفات شکار و صید، در مورد تخلفات مربوط به شکار، صید و قاچاق پرندگان شکاری تعیین نموده و هر دو مجازات حبس (۳ سال) و جزای نقدی را همزمان برای این گروه از متخلفین در نظر گرفته است.

تصویر بدست آمده از گوشی تلفن همراه متخلف مربوط به یک شاهین زنده گیری شده که پلک های پرنده نیز دوخته شده است

بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۳ قانون شکار و صید، هر شخصی که مبادرت به زنده گیری، شکار، خرید، فروش، حمل، نگهداری و قاچاق پرندگان شکاری از قبیل شاهین، بحری، بالابان و دلیجه نماید علاوه بر محکومیت به حداکثر مجازات حبس مقرر در این ماده (به مدت ۳ سال)، به جزای نقدی از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا بیست میلیون ریال محکوم خواهد شد.

همچنین بر اساس نرخ جدید بهای جانوران وحشی به لحاظ مطالبه  ضرر و زیان وارده به محیط زیست، جریمه قابل پرداخت از بابت صید و شکار غیرمجاز هر یک از پرندگان شکاری شاهین، بالابان، بحری، طرلان و لاچین معادل ۶۰۰ میلیون ریال و بابت هر یک دلیجه معادل ۲۰۰ میلیون ریال تعیین شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 2 =

پست بعدی

استفاده غیر اصولی از سموم کشاورزی، سلامت جامعه را به خطر انداخته است

ش آبان ۲ , ۱۳۹۴
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به بررسی موضوع تغییر کابری اراضی کشاورزی و باغی، تاثیرات مخرب آن بر محیط زیست و اقتصاد کشور پرداخته و راهکارهای قانونی مقابله با این پدیده را ارائه نموده است. دفتر مطالعات زیربنایی مرکز طی گزارشی […]