نگهداری از پریمات ها: تفریحی مفرح یا رفتاری غیرانسانی؟

امروزه نگهداری از حیوانات ، رنگ و شکل متفاوتی به خود گرفته است . در بسیاری از موارد ، مشاهده میشود که افراد مختلف به دلیل علاقمندی شدید خود ، روی به نگهداری خانگی از حیواناتی می آورند که توانایی زندگی در محیط های شهری را ندارند . از آن جمله میمون ها میباشند . حیواناتی که به عقیده بسیاری از کارشناسان محیط زیست ، نیازمندی های بسیار خاصی دارند . به همین بهانه گفتگویی را با  مدیر بخش جامعه انسانی مرکز سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده انجام دادیم

ضمن تشکر از شما ، نگهداری از میمون ها به عنوان حیوان خانگی ، چه نیازمندی هایی دارد ؟ 

نگهداری از حیوانات خانگی شرایط خاصی را می طلبد . در ابتدا بایستی این نکته را به خاطر داشته باشیم که رفاه این حیوانات از اهمیت ویژه ایی برخوردار میباشد . این گونه پستانداران از جمله حیواناتی هستند که بسیار اجتماعی میباشند . آنها بایستی در محیط زیست خود و با همنوعان خود زندگی کنند و در واقع زمانی به لحاظ روانی در رفاه هستند که با همنوعان خود و در گروههای بزرگ زندگی کنند.

با این حال ، پرورش دهندگان زیادی در کشور شما به پرورش و فروش این حیوانات می پردازند . دلیل چیست ؟

بله . ما طی سالهای گذشته مشکلاتی بسیار جدی را در مورد پرورش این موجودات به عنوان حیوانات خانگی داشته ایم . پرورش دهندگان نوزادان این حیوانات را در سنین بسیار پائین از مادران خود جدا میکنند و تحت شرایطی غیرمتعارف در مقایسه با زندگی طبیعی آنها ، بزرگ میکنند . این حیوانات هیچگاه محیط طبیعی خود را نمی بینند و از زندگی اجتماعی محروم شده و آن دسته از رفتارهای مناسب غیر غریزی خود را فرا نمیگیرند . موردی که به طور حتم به مشکلات رفتاری جدی منتهی میگردد .

آیا قانونی برای پرورش مناسب این حیوانات تهیه و تدوین شده است ؟

دیدگاه دولت ما و ایالات اندکی با هم متفاوت است . در بسیاری از ایالت ها با توجه به فعالیتی که ما طی مدت زمان گذشته داشته ایم ، خرید ، فروش و پرورش این حیوانات را به عنوان حیوانات خانگی ممنوع اعلام کرده اند . برخی نیز خیر . در برخی از ایالت ها نیز ، تنها پرورش و فروش شامپانزه ها ممنوع است . در کل ، در ایالت های مختلف ، تفاوتهایی دیده میشود ولی در اغلب ایالت ها نگهداری و پرورش و فروش پریمات های کوچک ، آزاد است .

چون کوچک هستند؟؟!!

ببینید . در ابتدا تصور بسیاری از مردم ایالات متحده ان بود که قدرت فیزیکی شامپانزه ها میتواند خطرات بسیاری داشته باشد . به عنوان مثال ، چندین سال پیش در کاتکتیکات ، پیرزنی توسط یکی از این حیوانات آسیب دیده بود . به همین دلیل است که پرورش و نگهداری آنها ممنوع شده است .

پریمات های کوچک نمیتوانند خطری برای صاحبان خود داشته باشند ؟

ما تحقیقات زیادی در این مورد انجام داده ایم . این گروه از حیوانات در سن بلوغ ، بسیار متهاجم میشوند . در این سنین است که این حیوانات صدمات بسیار زیادی را به اثاثیه منزل میزنند . از اینرو ، صاحبان آنها در اکثر موارد آنها را در قفس های بسیار تنگ و یا زیرزمین های خود و در نهایت شبه پناهگاه محبوس میکنند و این دقیقا همان نکته ایی است که به آن در ابتدا اشاره کردم . مشکلی عمده که با اجتماعی بودن این حیوانات مرتبط است .

شبه پناهگاه چیست ؟

شبه پناهگاه محلی است که حیوانات بی سرپرست را تحت شرایط نه چندان مناسبی نگهداری میکنند و تلاش میکنند تا مشتری مناسبی برای آنها بیابند .

وسیله تهاجمی میمونها ، دندانهای آنها میباشد . چه اقدامی را میتوان در مورد آنها انجام داد ؟

در اکثر موارد و پس از رخداد گازگرفتگی ، صاحبان این حیوانات ، پس از مراجعه به دامپزشکان اقدام به کشیدن کامل دندان این حیوانات میکنند که به طور حتم در شرایط رفاهی و زندگی آنها تاثیرگذار است .

آیا نگهداری از این حیوانات خطر دیگری نیز برای انسانها دارد ؟

خوب به طور حتم مستحضر هستید که بیماری های بسیاری تحت عنوان بیماری های مشترک میان انسانها و حیوانات وجود دارند که پریمات ها نیز از این قضیه مستثنی نیستند .

آیا آمار دقیقی از میزان نگهداری این حیوانات در ایالات متحده وجود دارد ؟

خوب برآورد دقیق میزان پرورش این حیوانات اندکی مشکل است . اما تصور ما بر آن است که تعداد ۱۵۰۰۰ عدد از انواع پریماتها در سراسر آمریکا نگهداری میشوند . از آن میان ، شامپانزه ها از سایر حیوانات محبوب تر هستند و طبیعتا تعداد آنها بیشتر است .

 

هنرپیشه ها و هنرمندانی را می شناسیم که از حیوانات نگهداری میکنند . نظر شما در این مورد چیست ؟

هنرپیشه ها و هنرمندان از جمله افرادی هستند که مردم و طرفداران آنها رفتارهایشان را ادامه می دهند . برخی اوقات عده عدیده ایی از این افراد نیز روی به رفتارهای غیرانسانی می آورند که از جمله آنها نگهداری از پریمات ها میباشد

آژانس خبری دامپزشکان 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × سه =

پست بعدی

کاش بر سر عقل بیاییم

ی فروردین ۱۸ , ۱۳۹۲
در سالهای گذشته نام دکتر اسماعیل کهرم را بسیار در خبرها و گزارشات زیست محیطی خوانده ایم. مردی که با شهامت و فارغ از ملاحظات معمول، مشکلات و معضلات محیط زیست را بازگو می کند. اسماعیل کهرم با چهار دهه سابقه حضور و تلاش در عرصه محیط زیست شاگردان فراوانی […]