گزارشی از تنوع زیستی غنی در جزیره آشوراده به مناسبت روز جهانی حیات وحش

ایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: محمدعلی الله قلی کارشناس حیات وحش: آشوراده بخش مهم و ارزشمند از سرزمینی است که با نام پناهگاه حیات وحش میانکاله در ایران و ذخیره گاه زیستکره میانکاله در جهان شناخته میشود.

جزیره ای که به واسطه کوتاهی ها و عدم درک صحیح متولیان نسبت به حفظ سرمایه های طبیعی، طعمه چندین حریق سهمگین در تابستان و دست درازی و سوء نظرهای بسیاری قبل و پس آن بوده است.

قلب تپنده میانکاله میرود تا به بهانه های واهی چون اجرای پروژه های گردشگری، فرهنگسازی، آموزشی و دلایل دیگری از این دست با ساخت و سازهای خرد و کلان بر پیکر حساسش از تپش بایستد.

زیستگاه غنی و منحصر به فردی در دریای خزر که به لحاظ موقعیت جغرافیایی از ویژگی های خاصی برخوردار است. جریانات دائمی آب و رسوب گذاری های طبیعی به پشتوانه این جزیره که مانند سدی این بخش از خزر را مبدل به مرکز منحصر به فرد و پر اهمیت تولید مثل برخی ماهی های دریای کاسپین نموده است.

منطقه ای که به واسطه این غنای طبیعی از معدود زیستگاه های باقیمانده و پویای فک خزر، کوچکترین فک جهان نیز میباشد. مشاهده شنگ (سمور آبی) انواع اردک های ماهی خوار (اردک چشم طلائی و مرگوس ها)، پلیکان ها و فلامینگو و باکلان همه به برکت این طبیعت بی نظیر اما به شدت آسیب پذیر است.

رسوب های خورهای اطراف آشوراده موجب پدید آمدن پوشش جلبکی و گیاهی بی نظیری در این محدوده شده است که سفره پربرکتی برای دسته های بزرگ قوهای گنگ، قوی کوچک، چنگرها و سایر انواع مرغابی ها گسترده است.

عکس هایی که در ادامه خواهید دید توسط عکاس نوجوان و ۱۳ ساله «بهراد فرخنده» در هفته اول اسفند ماه ۱۳۹۳ از طبیعت آشوراده ثبت شده است. بهراد با وجود سن کم، نبوغ ویژه ای در شناسائی پرندگان ایران دارد. علاوه بر این، دید و نگاه خاص و عمیقی که بهراد نسبت به طبیعت کشور دارد در عکس های او به خوبی قابل تشخیص است.

بهراد فرخنده نماینده نسلی است که شاید آخرین فرصت ها را برای دیدن طبیعت باشکوه کشورشان دارند.

ای کاش مسئولین محیط زیست کشور که مدعی حفظ چهارچوب و ملاحظات زیست محیطی هستند پیش از واگذاری آشوراده به دستان سرمایه گذارانی که در مقابل چشمان یک ملت، طبیعت آشوراده را بارها فقیر و بی ارزش جلوه داده اند، کمی از دید ساده اما عمیق بهراد به قلب تپنده میانکاله و طبیعت منحصر به فرد آن بنگرند و بیاندیشند.

بهراد فرخنده تنها در طی یک روز حضور خود در جزیره آشوراده موفق به مشاهده و ثبت ۷۴ گونه پرنده شده است.۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-211 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-23 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-22 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-21 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-20 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-19 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-18 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-17 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-16 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-15 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-14 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-13 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-12 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-4 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-11 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-3 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-10 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-1 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-9 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-7 ۹۳۱۲۱۲_behradfarkhonde-ashuradeh-5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − 3 =

پست بعدی

مرگ بیش از ۱۲۰ هزار مرغ به دلیل نامعلومی در قزوین

ش تیر ۱۳ , ۱۳۹۴
پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: در اولین ساعات بامداد روز جمعه ۹۳/۱۱/۱۷ بیش از ۱۲۰ هزار قطعه مرغ در ۴ مرغداری شهرستان تاکستان و قزوین ظرف چند ساعت و به دلیل نامعلومی تلف شدند. پس از این حادثه ستاد بحرانی جهت بررسی علل و اقدامات […]