نقش ماهی در پیشگیری از سرطان روده

براساس آمارها سرطان روده سومین سرطان شایع و سومین علت عمده مرگ و میر بیماران سرطانی است.

بر اساس مطالعات اخیر در آمریکا حذف گوشت قرمز و استفاده از غذاهای گیاهی و همچنین ماهی در رژیم غذایی روزانه، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ دارد. این مطالعه ۷ ساله نشان داد خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در گیاه خوارانی که هیچ گوشتی جز گوشت دریایی مانند ماهی مصرف نمی کنند، در مقایسه با افرادی که از رژیم های غذایی معمولی استفاده می کنند، ۴۳ درصد کمتر است.

بر اساس آمارها سرطان روده سومین سرطان شایع و سومین علت عمده مرگ و میر بیماران سرطانی است.

محققان معتقدند مکانیسم این اثر به دلیل محتوای بالای اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهی است که نقش مهمی در پیشگیری از التهاب و سرطانی شدن سلول ها ایفا می کند. علایم این سرطان می تواند شامل مواردی همچون خون در مدفوع، تغییر در حرکت های روده، کاهش وزن و خستگی همیشگی باشد.

اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ خانواده ای از اسیدهای چرب اشباع نشده هستند که اولین پیوند دوگانه آن ها بین سومین وچهارمین کربن در زنجیره کربنی قرار گرفته است. اسیدهای امگا ۳ برای تنظیم فعالیت بدن انسان موادی ضروری هستند ولی در بدن ساخته نمی شوند.

سه اسید چرب تشکیل دهنده خانواده امگا ۳ عبارتند ازآلفا-لینولنیک اسید (ALA)، ایکوزاپنتانوئیک اسید(EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید(DHA). آلفا- لینولنیک اسید (ALA) در گردو، برخی از انواع لوبیا، سبزیجات و در روغن های کانولا، سویا، بذر کتان و روغن زیتون یافت می شود. دو اسید چرب دیگر، یعنی ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) ودوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) در ماهی همچون سالمون و در روغن و مکمل های ماهی وجود دارند. این اسیدهای چرب از نظر تغذیه ای بسیار مهمند. مغز گردو و بذر کتان دارای بیشترین اندازه اسید چرب امگا ۳ در میان مواد غذایی گیاهی هستند. اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ (با یک پیوند دوگانه در اتم کربن سوم) که برای حفظ سلامت بدن ضروری هستند، در داخل بدن نمی توانند ساخته شوند، لذا باید آنها را از طریق غذاها به دست آورد. بهترین تغذیه سالم زندگی سالم – تامین اسیدهای چرب امگا ۳ ماهی است که در انواع چرب آن بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + یازده =

پست بعدی

یک برگ و هزار خاصیت!

چ خرداد ۱۳ , ۱۳۹۴
اسفناج، گیاهی است یک ساله، دارای ساقه، به ارتفاعی تقریبا نیم متر که برگ‌‌های آن پهن، نرم و مثلثی شکل است. هنگامی‌‌که حرف از کم‌خونی و مصرف سبزیجات آهن دار به میان می‌‌آید یکی از اولین خوراکی‌هایی که به ذهن اکثر ما می‌رسد «اسفناج» است. هرچند در غنی بودن این […]