نظر روحانی در خصوص تعطیلی ادارات در زمان آلودگی هوا

رییس‌ جمهوری ماه‌های آذر و دی را بیشترین زمان آلودگی هوا در سال دانست و گفت: البته اگر روزی هم لازم و ضروری باشد که مدارس و یا ادارات تعطیل شوند، در این زمینه‌ها توسط مراجع مسئول تصمیم‌گیری خواهد شد.
به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیأت دولت با تأکید بر لزوم تلاش برای رفع کامل نگرانی مردم در خصوص آلودگی هوا،اعلام کرد که در هیات دولت برای رفع آلودگی هوا تصمیمات فوری و کوتاه‌مدت اتخاذ شد که همه دستگاه‌های ذیربط باید اجرای جدی آن را مورد توجه قرار دهند.
وی با بیان اینکه نگرانی عمومی از آلودگی هوا بویژه در کلانشهرها به حق و رفع این نگرانی‌ ضروری است، اظهار داشت: در جلسه امروز هیأت دولت در خصوص همه اقدامات ضروری که باید به طور فوری برای رفع آلودگی هوا انجام شود، تصمیم‌گیری و برای اجرا به دستگاه‌های مربوط ابلاغ می‌شود.
رییس‌ جمهوری با تأکید بر لزوم تلاش برای رفع کامل نگرانی مردم در خصوص آلودگی هوا، اعلام کرد که در هیات دولت برای رفع آلودگی هوا تصمیمات فوری و کوتاه‌مدت اتخاذ شد که همه دستگاه‌های ذیربط باید اجرای جدی آن را مورد توجه قرار دهند.
وی خاطر نشان کرد: اگر چه آلودگی هوا همه ساله وجود داشته و نمی‌توان در کوتاه مدت به طور کامل آن را برطرف کرد، اما دولت لازم می‌داند در این روزهایی که آلودگی هوا برای مردم ملموس‌تر شده است، تصمیمات کوتاه مدت و میان مدتی اتخاذ کند به نحوی که مردم احساس کنند، روند امور به سمت بهبود و حل و فصل پیش می‌رود.
رییس‌ جمهوری با یادآوری اینکه دولت پیش‌بینی‌های لازم برای اقدامات میان مدت را از سال ۹۳ آغاز کرده است، افزود: لایحه مربوط به هوای پاک در سال ۹۳ از سوی دولت به مجلس تقدیم شد و ضمن اعلام نظر در مورد طرح نمایندگان درباره معاینه فنی، زمان معاینه فنی را به سه سال تقلیل داد.
وی همچنین با اشاره به درخواست دولت از وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی، لزوم نظارت بر بلندمرتبه‌سازی در برخی مناطق شهری را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید برای برج‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه، بخصوص آنهایی که در کریدور جابه‌جایی هوا قرار دارند، چاره‌اندیشی شود و حداقل از این به بعد از ساختن‌ آنها در اینگونه مناطق جلوگیری شود.
دکتر روحانی همچنین نظارت بر خودروهایی که آلوده‌کنندگی بیشتری دارند، بخصوص خودروهای متعلق به دستگاه‌های دولتی و وسایل نقلیه عمومی به ویژه اتوبوس‌ها را ضروری دانست و گفت: پلیس باید در این زمینه و نیز موضوع معاینه فنی خودروها، تمام اهتمام خود را بکار ببرد.
رییس‌ جمهوری اضافه کرد: موتورسیکلت‌ها آلودگی زیادی ایجاد می‌کنند و باید حداقل برای روزهایی که هوا ناسالم است برای یکی دو روز تردد آنها محدود شده و از سوی دیگر برای اصلاح سیستم تولید آنها اقدام شود.
دکتر روحانی همچنین با اشاره به اهمیت مشارکت اجتماعی در پیشبرد طرح های بهینه سازی مصرف انرژی سامانه های گرمایشی منازل و در نتیجه کاهش آلودگی هوا گفت: در جلسه امروز همچنین تصمیم گرفته شد تا از مردم درخواست شود که در صورت امکان ، میزان دمای وسایل گرمایشی در منازل خود را، چند درجه کاهش دهند و در این راستا ارگان‌های دولتی باید پیشگام باشند.
رییس‌ جمهوری با اشاره به لزوم تقویت و بهسازی وسایل نقلیه عمومی گفت: دولت تصمیم گرفته است که به تقویت وسایل حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس و مترو، کمک بیشتری انجام دهد.
دکتر روحانی ماه‌های آذر و دی را بیشترین زمان آلودگی هوا در سال دانست و گفت: باید در طول سال برای رفع آلودگی هوا برنامه‌ریزی و اقدام شود و این مسأله تا زمانی که به طور کلی رفع نشده، نباید فراموش شود.
گزارش سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص«راهکارهای اجرایی کاهش آلودگی هوا»
گزارش سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص «راهکارهای اجرایی کاهش آلودگی هوا» در جلسه روز چهارشنبه هیات وزیران به ریاست حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس‌جمهوری، ارایه شد.
بنا بر گزارش سازمان حفاظت محیط زیست، طرح ارتقای کیفیت فرآورده‌های سوختی شامل بنزین و گازوئیل جهت تکمیل توزیع در کلان‌شهرها در مرحله اول و گسترش به کل کشور در پالایشگاه‌ها از جمله اقدامات در دست اجراست.همچنین اختصاص حداقل ۱۰ درصد از ظرفیت‌های جدید تولید برق به نیروگاه‌های بادی، خورشیدی، زیست توده و زمین گرمایی و حمایت از توسعه شبکه هوشمند انرژی از دیگر برنامه‌ها برای کاهش آلودگی هواست. تعویض کاتالیزگر خودروهای عمومی درون شهری و پیشنهاد جایگزینی موتورسیکلت-های برقی بجای موتورسیکلت‌های بنزینی، ایجاد ساختار یکپارچه معاینه فنی با بهره‌گیری از زیرساخت‌های الکترونیکی و اصلاح حدود مجاز آلایندگی در معاینه فنی، ارایه برنامه اجرایی نوسازی ناوگان فرسوده حمل و نقل عمومی درون کلانشهرها، تکمیل اجرای طرح کاهش، هدایت و انتقال بخارهای بنزین (کهاب)، ارایه برنامه بازسازی، نوسازی و ارتقای فناوری در صنایع آلوده کلان‌شهرها و الزام واحدهای صنعتی با آلودگی بالا به تجهیزات کنترلی و نیز افزایش سرانه فضای سبز در شهرها و حریم آنها، از دیگر راهکارها و برنامه‌های پیش‌بینی شده در گزارش مذکور برای کاهش آلودگی هواست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − 10 =

پست بعدی

نقض حکم اعدام غلامحسین خالدی محیط بان دنا توسط دیوان عالی کشور

ی بهمن ۱۸ , ۱۳۹۴
دیوان عالی کشور حکم قصاص محیط بان غلامحسین خالدی را که سه بار توسط شعبه اول دادگاه کیفری استان کهگیلویه و بویراحمد تایید شده بود را نقض و رسیدگی به پرونده را به شعبه دادگاه دیگری ارجاع نمود. به گزارش سایت خبری محیط زیست ایران (IENA)، تاکنون سه بار حکم […]